CATTANweb

CATTANweb logo header

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

FAQ

TU AI ÎNTREBĂRI, NOI AVEM RĂSPUNSURI


?

?

?

Am încercat în secțiunea de mai jos să tratăm cele mai des întâlnite întrebări cu privire la noi si activitatea noastră. Dacă nu găsești răspunsul potrivit, nu ezita să ne contactezi

Indiferent de anvergura afacerii sau domeniul de activitate, ai nevoie de un website. Dacă nu te-ai decis încă iată câteva argumente:

– Concurența probabil este deja online;

– Ai acces la clienți potențiali, 24 / 24 ore – 7 zile din 7;

– Îți creezi imagine si credibilitate, afacerea devine mai cunoscută;

– Beneficiezi de promovare și publicitate accesibilă.

Piața de servicii online este plină de oferte de web-design; cele mai multe dintre acestea oferă prețuri mult prea mici pentru a fi și de calitate.

Asigură-te că ții cont de aspectele importante ale proiectului: design grafic cu impact vizual, funcționalitățile ce îți sunt necesare, optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), securitate, garanție și servicii ulterioare de suport disponibile.

Având în vedere toate aceste aspecte nu ar trebui să faci compromisuri pentru imaginea ta sau a afacerii tale.

Putem să te ajutăm, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, cu toate serviciile online de care ai nevoie: de la alegerea și achiziția unui domeniu de internet, crearea unui logo și a întregului site, până la servicii de optimizare, administrare, găzduire, email marketing si promovare online ori comunicare pe rețele sociale.

 1. DESCOPERIRE, STRATEGIE ȘI PLANIFICARE (pentru înțelegerea obiectivelor tale și conceperea unui plan ce include structura site-ului și platforma sa tehnică); eventuale recomandări de conținut și funcționalități;
 2. ALEGERE GĂZDUIRE, DOMENIU, ASPECT GENERAL – crearea conceptului grafic sau găsirea unei teme de design potrivite, ce poate fi personalizată;
 3. CONȚINUT ȘI ELEMENTE VIZUALE – creare conținut pentru paginile individuale si stil vizual pentru site
 4. IMPLEMENTARE -instalarea platformei site-ului, a paginilor și funcționalităților, introducerea conținutului în pagini (și după caz a catalogului de produse);
 5. TESTARE ȘI LANSARE – verificare încărcare pagini și funcționalități, legături, retușuri si eliminare erori, lansare website live și instruirea administratorilor.
 6. MENTENANȚĂ ȘI ADMINISTRARE – Acest ultim pas al designului web NU trebuie trecut cu vederea. Întreținerea site-ului web este importantă pentru sănătatea și succesul pe termen lung a unui site web, precum și o sursă de potențial venit recurent.

Avem nevoie de implicarea ta cel puțin în următoarele etape:

  1. planificare: stabilim împreună obiectivele proiectului;
  2. alegere găzduire, nume domeniu
  3. creație și grafică: avem nevoie de acceptul tău pentru propunerile trimise;
  4. conținut site: va trebui să ne furnizezi conținutul inițial (text, foto, video) ori, în cazul în care alegi să ne ocupăm noi și de conținut, va fi necesar totuși să îl aprobi;

Bineînțeles. Toate proiectele noastre aparțin clienților și sunt dezvoltate având o interfață de administrare (CMS) ce permite modificarea conținutului. Interfața de administrare poate fi folosită de către un utilizator cu o experiență medie în utilizarea calculatorului și a internetului. Recomandarea noastră este, în acest caz, ca o  singură persoană să se ocupe de administrare.

CMS este acronimul Content Management System sau Sistem de Management al Conținutului. Un CMS oferă posibilitatea ca utilizatorii fără cunoștințe de programare să poată totuși crea și organiza conținut cu relativă ușurință. Platforma WORDPRESS, folosită de noi în construirea site-urilor, este cel mai utilizat și modern CMS.

Un template (de design) reprezintă un model grafic de site predefinit ca format, structură, organizare informație și care poate fi modificat pentru a corespunde obiectivelor propuse. Folosirea unui template simplifică procesul de creare site și oferă beneficiarului o colecție inclusă de funcționalități care țin in principal de grafică (butoane, tabele, fonturi, palete de culori, așezare informații în pagină, tipuri de pagini etc).

Modulele (plugin) completează în funcționalitate și aspect o astfel de temă.

Achiziția unei teme de design poate avea costuri suplimentare (de regulă în jur de 60 euro), modulele variază de la câțiva euro până la zeci de euro.

Găzduirea unui site reprezintă spațiul fizic dintr-o structură de servere în care site-ul tău este instalat (program, bază de date, conținut). Găzduirea este oferită de către companii specializate ca și serviciu pentru un abonament lunar. Te putem ajuta cu achiziția pachetului potrivit proiectului tău de la furnizorul nostru.

Caracteristicile principale care diferențiază pachetele de găzduire sunt: o aplicație pentru gestionarea spațiului și funcționalităților (DirectAdmin, Cpanel), dimensiunea spațiului disponibil pe server, lățimea de bandă, traficul disponibil lunar și performanțele la nivel de procesoare și memorie.

Un nume de domeniu reprezintă un șir de caractere care corespund unei adrese IP numerice aferente unui server conectat permanent la Internet. Numele de domeniu este unic. Folosind numele de domeniu vizitatorii se pot conecta la interfața de utilizare a website-ului, prin intermediul căreia pot avea acces la informațiile, fișierele sau orice alt tip de materiale pe care dvs le oferiți.

Prețul pentru realizarea unui site depinde de mai mulți factori, printre care:

 1. tipul site-ului (de prezentare, magazin online);
 2. mărimea site-ului (număr pagini, catalog de produse / servicii) și funcționalități;
 3. webdesign-ul, grafica, gradul de atenție la detalii, respectiv cine produce și introduce inițial conținutul;
 4. ce servicii adiționale adăugăm în proiect (optimizare, securizare, promovare etc);
 5. durată training și suport necesare;
 6. pachetul de mentenanță ori administrare ales.

Prețurile serviciilor sunt afișate în Euro și reprezintă prețuri FINALE, fără TVA însă, firma fiind neplătitoare de TVA. Plata se va face în LEI, la cursul BNR din ziua facturării. 

Modalitățile de plată pentru proiectele CATTANweb sunt: plata prin transfer bancar și plata online cu cardul bancar. Întreaga sumă aferentă proiectului se va achita la semnarea contractului, conform facturii ce va fi emisă.

Ne place să oferim rezultate de cea mai înaltă calitate, într-un timp scurt, deoarece știm că antreprenorii nu au timp de pierdut. Prin urmare, din momentul în care avem toate detaliile proiectului, termenul de livrare este de aproximativ 10 zile lucrătoare pentru un site de prezentare însă poate diferi în funcție de complexitatea proiectului.


?

?

?

ÎNCEPE PROIECTUL

SUNTEM AICI SĂ TE AJUTĂM

Black Friday Sale

-30%

Pentru toate pachetele de Creare Site de Prezentare.

Nu ai găsit încă ce te interesează?
Ai nevoie de alte informații?

Lasă-ne datele tale și vom reveni către tine în cel mai scurt timp.

Totodată, ne poți contacta direct și rapid pe WhatsApp sau folosind Pagina de chat.