CATTANweb

CATTANweb logo header

WEB DESIGN:

6 Cele mai importante motive pentru a utiliza WordPress în 2022

6 Cele mai importante motive pentru a utiliza WordPress în 2022

Câteva dintre întrebările pe care ni le punem adesea sunt: De ce ar trebui să folosesc WordPress? Nu este site-ul meu suficient de bun? De ce trebuie să trec la WordPress de pe o altă platformă?

Dacă îți pui aceste întrebări, atunci te afli în locul potrivit. 

În acest articol, vom detalia cele mai importante motive pentru care ar trebui să utilizezi WordPress. Vom acoperi, de asemenea, toate tipurile diferite de site-uri web pe care se pot crea cu WordPress.

Una dintre cele mai frecvente concepții greșite despre WordPress este că este doar o platformă de blogging . Dar WordPress este mult mai mult. 

În timp ce WordPress a început ca un instrument de blogging, a evoluat într-un constructor puternic de site-uri web și un sistem robust de management al conținutului (CMS).

Cea mai bună parte despre WordPress este că este ușor de utilizat și suficient de flexibil pentru a susține diferite tipuri de site-uri web. Acesta este principalul motiv pentru care WordPress a crescut atât de mult în popularitate.

De fapt, potrivit unui sondaj recent, WordPress alimentează 43% din toate site-urile web de pe internet.

Datorită caracteristicilor sale puternice, multe dintre mărcile de top folosesc WordPress pentru a-și alimenta site-urile web, inclusiv Time Magazine, Sony, Disney, Target, The New York Times și multe altele.

Să aruncăm o privire la motivul pentru care ar trebui să utilizezi WordPress pentru a-ți construi site-ul web.

  1. WordPress este gratuit

WordPress este un software gratuit. Aceasta înseamnă că ești liber să descarci, instalezi, utilizezi și modifici pentru a se potrivi nevoilor tale.

În timp ce software-ul WordPress în sine este gratuit, este nevoie de un nume de domeniu și găzduire web pentru a-l instala.

Un nume de domeniu este adresa site-ului tău web pe internet. Aceasta este ceea ce utilizatorii tastează în bara de adrese a browserului lor pentru a accesa site-ul web (de exemplu, CATTANweb.ro).

Găzduirea web este precum o casă pentru site-ul tău, unde sunt stocate toate fișierele site-ului.

  1. WordPress este ușor de utilizat

În ciuda faptului că este cea mai flexibilă și puternică platformă, WordPress este destul de ușor de utilizat pentru începători. 

Vine cu un tablou de bord simplu, cu diferite opțiuni de meniu listate în bara laterală. Poți crea cu ușurință postări și pagini, personaliza designul site-ului, adăuga meniuri de navigare și multe altele.

În primul rând, există actualizări. WordPress lansează în mod regulat actualizări WordPress de bază pe care le poți instala cu un clic pe buton. Același lucru este valabil și pentru plugin-urile și temele WordPress care își lansează propriile actualizări.

Pentru copii de rezervă, există plugin-uri excelente de rezervă WordPress. Acestea permit configurarea de copii de rezervă automate și stocare într-o locație la distanță, cum ar fi Google Drive sau Dropbox.

În cele din urmă, există securitate. Cu unele dintre cele mai bune practici de securitate WordPress de bază, site-ul poate deveni și mai sigur.

  1. WordPress este complet personalizabil

WordPress este soluția perfectă, deoarece există mii de șabloane de site-uri web (teme) din care poți alege . Există o temă WordPress perfectă pentru aproape orice fel de site web (fie că este vorba de un blog, un site de afaceri sau un magazin online).

 De asemenea, poți adăuga funcționalitate personalizată pe site. Plugin-urile WordPress sunt asemenea aplicațiilor, pe care le poți utiliza pentru a adăuga funcții avansate, cum ar fi analize, formulare de contact, zona de membru și multe altele.

În afară de adăugarea de funcționalități suplimentare, unele plugin-uri WordPress vă pot permite să vă transformați site-ul într-o platformă complet nouă .

Posibilitatea de a alege din mii de plugin-uri poate fi copleșitoare, dar există unele plugin-uri esențiale WordPress pe care le recomandăm pentru fiecare site web:

  • Un plugin formular de contact, astfel încât vizitatorii să poată ajunge la tine
  • Un plugin de analiză, astfel încât să poți vedea câți vizitatori primești
  • Un plug-in de optimizare pentru motoarele de căutare, astfel încât să poți obține mai mult trafic de la Google.

Apoi, va trebui să alegem mai multe plugin-uri în funcție de tipul de site web pe care îl creăm.

  1. WordPress este SEO Friendly

Cel mai bun site web din lume nu va fi un succes dacă nu obține trafic sau vizitatori.

Din fericire, WordPress este construit cu trafic motor de căutare în minte.

WordPress este scris folosind cod de înaltă calitate cu marcaj semantic. În termeni non-geek, acest lucru înseamnă Google și alte motoare de căutare iubesc WordPress.

Acesta este motivul pentru care site-urile WordPress tind să se claseze mai sus decât altele în motoarele de căutare .

  1. WordPress este sigur

WordPress este dezvoltat având în vedere securitatea și este o platformă foarte sigură pentru a rula un site web.

Cu toate acestea, este recomandat să face ceva acțiuni suplimentare pentru a face site-ul și mai sigur de hackeri, malware și alte pericole.

  1. WordPress este aici pentru a rămâne

Constructoarele de site-uri web apar și dispar.

Software-ul open-source, pe de altă parte, este mult mai probabil să rămână în funcțiune foarte mult timp.

Asta pentru că, în calitate de software open-source, nu este întreținut de o singură persoană sau companie. Chiar dacă WordPress dispare, oricine poate pur și simplu să refolosească codul și să-l lanseze cu un nume diferit în câteva minute. 

Unul dintre aspectele mai puțin cunoscute despre WordPress este că nu are un CEO. Numele WordPress este protejat de fundația WordPress, care este o organizație non-profit care se asigură că WordPress continuă să crească.

Există o comunitate puternică de mii de utilizatori, dezvoltatori și întreprinderi mici în spatele WordPress.

WordPress beneficiază de milioane de utilizatori din întreaga lume. Acesta este disponibil în mai mult de 53 de limbi și este baza pentru mii de site-uri multilingve, de asemenea.

Nu ai găsit încă ce te interesează?
Ai nevoie de alte informații?

Lasă-ne datele tale și vom reveni către tine în cel mai scurt timp.

Totodată, ne poți contacta direct și rapid pe WhatsApp sau folosind Pagina de chat.